TMJ Konsult AB

info@tmjkonsult.se   tel 08-758 53 01

Startsidan ZIMO Modellhus Vagnar

MS-ljuddekodrar med Hi-Fi-kvalitet
för små skalor.

Obs! För närvarande (mars 2021) är endast MS-ljuddekodrar tillgängliga från fabrik!

Nya MS-ljuddekodrar (eng. MS-Sound) innehåller flera komponenter som är avgörande för prestanda, framför allt den ”toppmoderna” 32-bitars ARM-mikrokontrollern med DSP-funktioner och en helt digital ljudförstärkare som ger hi-fi-ljudkvalitet med äkta 16-bitars upplösning och upp till 44 kHz. Dessa dekodrar är samtidigt en kontinuerlig utveckling av den tidigare generationen, MX-Sound Decoder. Nästan varje MS-typ har en motsvarighet med ett liknande namn från "MX-världen". Den beprövade "kraftelektroniken" (likriktare, effektförstärkare) har till stor del antagits från denna MX-värld, och naturligtvis också konstruktionstyper och gränssnitt, vilket redan är obligatoriskt på grund av nödvändig överensstämmelse med standarderna för VHDM - Railcommunity - och NRMA.

Med introduktionen av MS-generationen 2019 erbjuder ZIMO ljuddekodrar som arbetar med mfx*-rälssignalen utöver DCC och MM, inklusive automatisk registrering hos Märklins digitala kontrollcenter. Som alla ZIMO-dekodrar kan de också hantera analogt läge med DC och AC.

För icke-ljuddekordar är typerna av MX-serien fortfarande tillgängliga. Naturligtvis kommer det också att ske en övergång på detta område, särskilt för att det är nödvändigt för mfx-kontroll. Skillnaderna mellan MX och MS kommer dock att vara mindre signifikanta för DCC-kontroll än för dekodrar med ljud.

Åter prislistan

Programmering


TMJ Konsult AB @ Copyright 2003-2021